Aktuell utstilling i Galleri Blaker Skanse:

Plakat

Galleri Blaker Skanse åpner to solo utstillinger 11. mai KL. 14.00

Utstillingsperiode: 11.05 -23.06 2024


Kornelia Remø Klokk

ECCE VERMIS: spewed out of dismal depths, as dust made flesh

Kornelia Remø Klokk (1989) bor i Oslo og jobber i hovedsak med tekstil, video og installasjon, der hun blender aspekter av tradisjonelt håndtverk med teknologi. Hennes arbeide refererer til posthumanisme, spekulativ fiksjon og eskapisme.

Utstillinga vil utforske alternative tilstandar og veremåtar gjennom ei linse av «disability studies», monsterteori og «horror». Med utgangspunkt i verdsbygging og spekulativ fiksjon, vil den skildre ei røynd av forråttelse og nedstigning; ei underverd bebudd av monstrøse og orm-aktige skapningar som navigerar ei verd gjennom nevrale nettverk og slim.Robert K. Nilsen

«Jeg maler hovedsakelig malerier med elementer av tilfeldighet, innenfor faste rammer. Rekkefølgen av farger i underlaget er konstruert på forhånd, ved bruk av atmosfærisk støy. (Støyen man hører mellom stasjoner på gamle FM-sett, forårsaket hovedsakelig av lynnedslag.) Støyen brukes for å få tilfeldige tall, som korresponderer med et fargekart, hvor hver tube og flaske med maling jeg har, har sitt eget nummer. Disse plottes ut linje for linje, fra venstre til høyre, rad for rad. Underlaget blir dermed helt tilfeldig i sammensetning av farger innenfor rammene jeg har satt. Tilfeldigheten frigjør meg fra å sette ting sammen på samme vis hver gang, og gå i samme feller. Overlaget med svart-hvit-grå er også forhåndsplanlagt i form, men malt på intuisjon, og som en respons på det uplanlagte underlaget. Tilfeldighet innenfor planlagte rammer, gjentagelser, og forgrunn/bakgrunn som spiller mot hverandre: maleriene er utført med samme prosedyre og teknikk, men med forskjellig utfall»

Født 04.05.83 i Tromsø Bor og arbeider i Trondheim. Utdanning: 2003-2005 Nordland Kunst- og filmskole (NKFS), Kunstlinja. 2005-2010 Kunstakademiet I Trondheim (KiT), Bachelor og Mastergrad.


Åpningstider:

I perioden 11. mai - 2. juni: lørdag og søndag: kl. 13-16 

I perioden 15. juni - 23. juni: onsdag - søndag: kl. 12-17

Fra utstillingsåpning:

TIDLIGERE UTSTILLINGER
^