Aktuell utstilling på Galleri Blaker Skanse

Kunstskansen 10 år

DIALOG synliggjør forbindelsen mellom de to organisasjonene på Blaker i Lillestrøm kommune, lokalisert bare et steinkast fra hverandre. Utstillingen viser arbeider av 11 kunstnere fra KunstSkansen og utvalgte gjenstander fra Guttormsgaards Arkiv. Kunstnerne går i dialog med objekter og tankegods fra Arkivet, og søker nye sammenhenger gjennom egne verk. 

Kunstnerne er: Alf Christian Samuelsen, Astrid Maria Heimer, Berit Rytter Hasle, Greta Gjøl Hagen, Hege Bratsberg, Inge Jensen, Ingjerd Ytterdal, Nina Staff, Odd Maure, Sissel Aurland og Ulrike Niederberger. 

Guttorm Guttormsgaards blikk var både inkluderende og demokratisk, men også krevende og utfordrende. Han viste oss nye koblinger og uventede forståelser og betydninger. Guttormsgaards samling, er et enestående utgangspunkt for å reflektere over hvordan vi ser verden. 

Velkommen til utstillingsåpning lørdag 27.august kl 13 i Galleri Blaker Skanse, Skanseveien 43, 1925 Blaker. Utstillingen vises til og med 16. oktober og er åpen hver lørdag og søndag kl 13-16. 

Lørdag 27. august åpner det tre utstillinger på Blaker: 

Kl 13 i Galleri Blaker Skanse: 11 kunstnere fra KunstSkansen: DIALOG

Kl 14 i Krutthuset: Lene Tangen - glasskunstner: BEAUTY AND THE BEAST

 Kl 15 i Guttormsgaards Arkiv: Hans Hamid Rasmussen: ELVA ER ET ANNET STED 

Utstillingen avsluttes med kunstnersamtale i galleriet søndag 16.10 kl.14. Samtalen ledes av kurator ved Nitja Senter for Samtidskunst, Monica Holmen

Se også: https://www.facebook.com/events/792979642115716

Pressemelding

Jubileumsprogram

Aktuell utstilling i Krutthuset

The naked pine, Krutthuset Blaker Skanse

THE NAKED PINE

Stedsspesifikk installasjon i Krutthuset på Blaker Skanse av Sissel Aurland. 

10. september – 2. oktober 2022

Åpning av utstillingen i Krutthuset på Blaker Skanse lørdag 10. september kl. 14.

Utstillingen vises til og med søndag 2. oktober, og er åpen hver lørdag og søndag kl. 13-16. Velkommen!

 Sissel Aurland har siden 2015 hatt atelier hos KunstSkansen på Blaker, og har utviklet en stedsspesifikk installasjon som vises i Krutthuset på Blaker Skanse i forbindelse med KunstSkansen 10-års jubileum. Hennes arbeider har tidligere blitt stilt ut nasjonalt og internasjonalt blant annet på Østlandsutstillingen, Nordnorsken, Kunsthal Aarhus i Danmark og Gagliardi Gallery i London.

 Artist statement:

«Jeg jobber i et abstrakt formspråk med fokus på repetisjon og rytme. Linjen som uttrykksmiddel har alltid fulgt meg, og i arbeidene mine søker jeg etter å visualisere et repeterende uttrykk hvor den enkelte linje forholder seg til helheten. For å komme frem til kjernen er det viktig for meg å redusere virkemidlene jeg bruker. I enkelheten trer klarheten frem og i klarheten ligger kraften.»

Kommende utstillinger

Artilleribygningen

Åpne atelierer

24. - 25. september 2022 kl.13-16 åpner kunstnerne sin verksteder. Publikum er velkommen inn!

Katalogen til Jubileums utstillingen DIALOG med Guttormsgaard Arkiv lanseres lørdag 24. september kl. 14.00 i Smia. Vi serverer indisk gryte med ris i Smia fra kl. 14.

The talk, Krutthuset Blaker Skanse

THE TALK

Installasjon i Krutthuset på Blaker Skanse av Selina Rosenborg

15.- 16. oktober 2022

Møtet KunstSkansen

Ulrike Niederberger og Regina Pedersen

Møtet KunstSkansen

05. - 27. november 2022

Utstillingen er en MØTE-utstilling, der en kunstner ved KunstSkansen har invitert en ekstern kunstner til å stille ut sammen med seg og på den måten sette søkelyset på to kunstnerskap.

TIDLIGERE UTSTILLINGER
^