Aktuelt i Galleri Blaker Skanse:

Eva Schjølberg

Prosjektrom med Eva Schjølberg

Eva Schjølberg arbeider med tredimensjonal form og tekstil. Arbeidene stilles ofte ut i relasjon til rom og arkitektur, som installasjoner eller enkeltverk.                                                  

I perioden Prosjektrom i Galleri Blaker Skanse i desember møter de besøkende kunstneren i arbeid og får innblikk i ideutvikling og arbeidsprosesser. Galleriets to hovedrom viser installasjoner med tema TRÅD og TRE, satt sammen av nye og tidligere skulpturelle arbeider i tekstil og artist books. Et tredje rom i galleriet vil være et arbeidsrom, bl.a. for japansk kalligrafi og bøker laget for hånd. Et foredrag om japansk håndlaget papir vil bli annonsert med visning av forskjellige typer washi fra Japan.

Åpent i desember: Lørdag og søndag: 12-17. Onsdag: 17-20. (unntatt 24. og 31). Eller etter avtale med Eva Schjølberg 90792105. Kongsvingerbanen til Blaker stasjon. 5 min å gå til Blaker Skanse.

Takk for støtte fra Bildende Kunstneres Hjelpefond.Eva Schjølberg BIO

Eva Schjølberg, født 1959 i Oslo, er utdannet ved KHiO (SHKS) i årene 1982-1986. Hun var forskningsstipendiat i Japan i 1987-89, og leverte hovedfagsprosjekt på KHiO i 1990 basert på studier i Japan. Hun studerte og arbeidet videre i Japan frem til 1995. 

Schjølberg har hatt separatutstillinger i Norge, Sverige og Japan, og deltatt på kollektivutstillinger i store deler av verden. Arbeider er representert i samlingene til Nasjonalmuseet, KODE, Nordenfjeldske kunstindustrimuseum, Norsk Kulturråd og Stiftelsen Fokus, Borås, Sverige. 

Schjølberg mottok i 2003 The Nordic Award in Textiles fra Stiftelsen Fokus, Borås.

Les mer her: www.evaschjolberg.no

TIDLIGERE UTSTILLINGER
^