Aktuell utstilling i Galleri Krutthuset:

Krutthuset, (oppført 1740-1759), Blaker Skanse i Lillestrøm kommune

Ingjerd Holten Ytterdal, Echoes In Clay, 2023, Krutthuset

Ingjerd Holten Ytterdal viser sitt verk, Echoes in Clay i Krutthuset.

Åpning 9.9.2023 kl. 14.00-16.00 og holder også åpent den 10.9. kl. 14.00-16.00. Amnesty Norway avdeling Øst vil åpne utstillingen ved Steinar Eraker.

Utstillingens siste visningsdag er fredag 22.09.2023 kl. 19.00


I skjæringspunktet mellom skulptur og billedkunst utnytter jeg porselenets egenskaper til å forevige og formidle et personlig minne fra en virkelig hendelse.

Desperate tekster skrevet på Post-it lapper dekket deler av regjeringsbygget i Hongkong. I juli 2019 var protestaksjonen kommet til et punkt der arrestasjonene ble hyppigere, og fengselsstraff for å si sin mening ble dagligdags. Et folk var i ferd med å miste sin ytringsfrihet. Som en siste kraftanstrengelse på å stå imot spredde det seg en bølge av blanke Post-it-lapper gjennom byen som et stille ekko fra et avsluttet kapittel.

Skulpturen inneholder 999 fragmenter av indre landskap. Hver Post-it-lapp er en hyllest til en politisk fange. På Kantonesisk uttales 999 som: «gau, gau, gau», - som oversatt blir: «å kjempe mot». 999 er også nødnummeret i Hong Kong.

Tidlig i prosessen ville jeg kontrollere leiren. Jeg jobbet lenge for å få porselens lappene flate, men leiren «husket» tidligere behandling og endret form etter tørking og brenning. Det var først da jeg omfavnet materialets uforutsigbare oppførsel at alt falt på plass. I arbeidet med å ta vare på mitt minne måtte jeg også akseptere porselensleirens eget minne.

Ingjerd Holten Ytterdal

@ytterdalarts

www.ingjerdytterdal.com


TIDLIGERE UTSTILLINGER
^