Aktuell utstilling i Galleri Blaker Skanse:

Anne Kampmann

Kinofilmens hastighet er 25 bilder per sekund. Gud vet hvor mange bilder per sekund som flimrer forbi i våre daglige inntrykk. Men det er som om vi, i de korte øyeblikkene vi snakker om, plutselig og overraskende kan se imellom to bilder. Vi gjennomskuer en del av det synlige som ikke var ment for oss. Kanskje det var ment for nattfugler, reinsdyr, ildere, ål, hvaler…

 John Berger, Why Look at Animals, Penguin books, 2009, p.10

 

Anne Kampmanns bilder kretser om skjebnefelleskapet vi alle deler. Sorg og lengsel etter å være ett med naturen - Dyrets øye, det tredje øye, ser bortenfor menneskets snevre perspektiv, inn i en verden av væren.

Anne Kampmann har siden debuten i 1982 hatt mer enn 50 separatutstillinger i inn- og utland. Hun har deltatt på mer enn 40 gruppeutstillinger og ca. 100 kollektive, også i inn- og utland. Hun er innkjøpt av flere kommuner og fylkeskommuner, samt offentlige samlinger, bl.a. Norsk Kulturråd og Nasjonalgalleriet. Har hatt utsmykkingsoppdrag på flere alders- og sykehjem, på skoler og har vunnet lukket konkurranse for utsmykking av Kampen Kirke, Stavanger. Anne Kampmann er tildelt en rekke stipend, bl.a. treårig arbeidsstipend og fra 2000 Statens garantiinntekt for kunstnere.

www.kampmann.no


 Galleri Blaker Skanse åpner utstillingen Dyrets Øye den 7.1. 2023 kl. 13.00. Utstillingen er åpen hver lørdag og søndag i perioden 7.1 – 29.1.2023.


Hvordan komme til Blaker Skanse:

Ta toget til Kongsvinger og gå av på Blaker stasjon. Gå opp bakken til høyre for jernbanen og gå 5 minutter.

Adresse: Skansevegen 43, 1928 Blaker

Kommende utstilling i Galleri Blaker Skanse:

Galleri Blaker Skanse 04. - 26. februar 2023

Randi Liliequist – «På Vippen»

Galleri Blaker Skanse åpner utstillingen «På vippen» av Randi Liliequist lørdag 4. februar 2023 kl. 18:00. Åpningstale ved Vilde Andrea Brun. Livemusikk av Nils Petter Molvær. Utstillingen er åpen hver lørdag og søndag 04.02-26.02.2023 kl. 13:00-16:00.

«Økologisk vippepunkt er en overgang mellom to stadier, der et økosystem på land eller i vann kommer ut av en stabil måte å være på og tipper over i en helt annerledes tilstand. Ved et slikt skifte klarer ikke økosystemet å vende tilbake til sin opprinnelige form.» (Store Norske Leksikon).

Denne utstillingen tar utgangspunkt i den turbulente og uforutsigbare tiden vi lever i. Den er laget av kjærlighet til vår felles utarmede jordklode og alt som naturlig eksisterer her. Kunstverkene har i seg et inderlig ønske om å ivareta, resirkulere, beskytte, inkludere, utveksle, lytte og samarbeide i balanse med naturen. Denne kolossale og finmaskede naturen, som vi mennesker er en knøtt liten del av.

Randi Liliequist utrykker seg gjennom tekstile stofftrykk på bomull og silke. Hun bruker den grafiske teknikken monotypi-trykk, som betyr at hver tekstil er unik. Arbeidsprosessen starter med bevegelser, som slippes ut gjennom hendene og over i redskaper, farger, trykk og tekstil. En «musikalsk» arbeidsform hvor hun lytter seg videre gjennom ulike visuelle improvisasjoner.

Noen kunstverk lar hun forbli rene todimensjonale stofftrykkede tekstiler. Andre trykkede verk, klippes, remses, rives fra hverandre og frynses, flettes, applikeres og sys sammen på nye måter. Dermed framstår verkene som tekstile collager og tredimensjonale objekter.

www.randi-liliequist.no


Nils Petter Molvær: Norsk trompetist, komponist og produsent, som tar flere musikkstiler – jazz, ambient, house, elektronisk og break beats, samt elementer fra hip hop, rock og popmusik – og uanstrengt omformer dem til unike og dramatiske lydlandskap med dyp intensitet.

(…)

En trompet som vet å fange både polarisen og den brennende ørkensanden, som kan skildre bølgende folkemengder like godt som total ensomhet – som mister seg selv, men alltid finner veien tilbake igjen. Molvær har sin egen helt individuelle lyd, påvirket like mye av poesien i den skandinaviske naturen, som av elektronisk kalkulasjon, og sist men ikke minst av kolleger som Miles Davis og Jon Hassel. Men mer enn noe annet er Molvær seg selv. Når du hører ham spille, er det lett å glemme at instrumentet hans er en trompet.

www.nilspettermolvaer.com


Vilde Andrea Brun: Vilde Andrea Brun har en mastergrad i kunst fra Kunsthøgskolen i Bergen (Nå KMD ved UiB). Hun har erfaring fra kunstnerdrevne initiativer, som kunstnergruppen Ytter, Eksperiment SUS og Isotop atelier og visningsrom. Hun har også erfaring som skribent, kurator og formidler. Fra 2011-2016 jobbet hun som rådgiver for visuell kunst i Bergen kommune, før hun flyttet til Lillehammer og tok over stillingen som daglig leder ved Oppland Kunstsenter, hvor hun fremdeles har sitt daglige virke. Her har hun blant mye annet satt i gang Kunstbokmessen og Kunstbokhandelen B*stard.


Hvordan komme til Blaker Skanse: Ta Kongsvinger-toget til Blaker stasjon. Gå opp bakken til høyre for jernbanen i 5 minutter. Adresse: Skansevegen 43, 1928 Blaker.

Utstillingen har mottatt prosjektstøtte fra BKV (Billedkunstnernes vederlagsfond) og støtte fra KunstSkansen.

Foto: Øystein Thorvaldsen. Plakatdesign: Siri Leira.

TIDLIGERE UTSTILLINGER
^