Kommende utstillinger i Galleri Blaker Skanse:

Plakat

Nattpalett

Alf Christian Samuelsen

6 juli - 18 august 2024

Åpningstider: Onsdag til søndag kl 12-17

Velkommen til åpning 6. juli kl 15!


Om arbeidene

Utstillingen består hovedsakelig av en serie tepper vevd av metall- tråder og bånd. De fleste er laget i perioden 2004 – 2024. Jeg lærte å veve midt på 70-tallet. Etter 10 år med produksjon av klær og tepper i tradisjonelle materialer og teknikker, ble ull, bomull og lin, byttet med tråder og bånd av kobber, stål, messing og aluminium. Veven ble erstattet av enkle spikerrammer og store bordflater. 

Arbeidene som består av runde tråder, er vevd på rammer som kan minne om en billedvev. Renningstråder festes til spiker, oppe og nede. Metall-båndene veves liggende på store bord. Overflatene kan behandles på ulike måter, f.eks. med varme, oksydering, og kjemisk farging. Gassbrenner kan brukes for å lokke fram fargene som ligger latent i materialet. For å stanse oksidering og å hindre rust, brukes gjerne voks oppløst i renset bensin.

Hva jeg inspireres av, er ofte en ubevisst prosess. Alt setter spor. Min oppvekst i et hjem fylt av mer afrikansk kunst og håndverk enn norsk, er ett eksempel. Natur, musikk og kunst, er et annet. Når jeg arbeider, prøver jeg først og fremst å være til stede i det jeg gjør. Jeg har ikke en klart definert plan på forhånd. Det begynner ofte med en vag idé knyttet til noen materialer. Så handler mye om å lytte. Motivasjonen er å bli overrasket. Å få se noe jeg ikke har sett før. 


TIDLIGERE UTSTILLINGER
^