Sissel Aurlands kunstnerskap formidler sammenhenger mellom kroppen, bevisstheten og verden, og er påvirket av filosofiske betraktninger knyttet til tid og vår menneskelige eksistens. Gjennom praktiske og teoretiske prosesser undersøker hun det abstrakte begrepet tid, og kompleksiteten og dualismen mellom bevissthet og eksistens, virkelighet og illusjon, hukommelse og opplevelse. Hun er medlem av Norske Billedkunstnere, og jobber også som kunstkonsulent for kunst i offentlige rom.
Ronja Allum har master i metall og smykkekunst fra Kunsthøyskolen i Oslo, hvor hun også studerte kostymedesign. Naturen og undring rundt mennesket sett i kontekst til naturen er grunntemaet i hennes arbeider. Ved å kombinere ulike materialer som porselen, sølv og silikon og eksperimentere med forskjellige håndverksteknikker, jobber hun «i grenselandet mellom smykkekunst, kostymer og installasjonsarbeider». Ronja trives også godt med formidlingsarbeid, særlig med barn og ungdom, og har gjennomført flere workshoper og kurs
Hege bruker vevens konstruksjonsprinsipper og ulike materialer til å bygge opp tekstiler med spesifikke egenskaper. Hun driver firmaet Luun, der hun samarbeider med norsk industri for å få tekstilene sine produsert. Produktene omslutter kroppen der temperaturreguleringen er sterkest, og de farges for hånd i en unik fargeskala. Hege har hatt verksted på Blaker Skanse siden 2010 og jobber i 50% stilling på Kunsthøgskolen i Oslo.
HILDE DRAMSTAD
Etablert smykkekunstner med egen produksjon og med kunstgruppen ARKIVET. Har deltatt på utstillinger nasjonalt og internasjonalt siden 1994.
Hvorfor smykker?
Jeg prøver å finne en måte og dele den fliken av livet som rommer overraskelser, humor, melankoli, nonsens og poesi. Jeg liker det uhøytidelige og upretensiøse ved kunsten, og gjennom materialene jeg bruker som finer, gips, tekstiler m.m, kommer språket fram. Teknikkene jeg bruker blir ledet av overflater og form, og er således underordnet uttrykket og historien som fortelles.
e-post: hildram@gmail.com
tel: 975 62 942
GRETA GJØL HAGEN
Greta er utdannet pedagog og billedkunstner, og har sin utdannelse fra Statens Lærerhøgskule i Forming, Kunstskolen i Trondhjem og Statens Kunstakademi. Hennes fagområder er maleri og tegning. Hun arrangerer malekurs, og jobber nå mot flere utstillinger. Hun er medlem av NBK, Tegnerforbundet og LNM.
Erik er utdannet ved Kunsthøyskolen i Bergen, grafikk linjen. Han debuterte på Høstutstillingen i 1979, hvor han også ble innkjøpt av Oslo kommunes kunstsamlinger. I perioden som billedkunstner var han aktiv både som medlem og styremedlem i Norske Grafikere. Erik har jobbet som grafisk designer i NRK TV i 30 år med animasjon, vignetter og spesialeffekter. Han jobber figurativt med tresnitt og tegning.
Hun er maler og tegner. Tegningene er hovedsaklig kulltegninger, og maleriene akryl- eller oljemalerier. Motivene er hentet fra både den ytre og indre verden, og kan være landskap, mennesker eller dyr som er sett eller erindret. Fargen er viktig, og utforskningen av den er endeløs. Likeså utforskningen av sort/hvitt-kontrasten og lysvirkningen som kommer fram i møtet mellom hvitt, gråtoner og sort.
Statens kunst- og håndverkskole 1972-76, Statens Kunstakademi 1982-86. Medlem av Tegneforbundet og BOA / Billedkunstnere i Oslo og Akershus.
Født 1961 i Mo i Rana, og har arbeidet på Blaker Skanse fra 2015, og har atelier i Kommandanten der han hovedsakelig jobber med maleri. Inge er utdannet ved Vestlandets Kunstakademi, grafikk-maleri, Bergen 1979 – 1983. Han debuterte på Høstutstillingen i 1986. Har medlemskap i NBK, og Landsforeningen Norske Malere.
Odd har kunstutdanning fra School of the Art Institute i Chicago og University of Wisconsin, og har en bred kunstnerisk bakgrunn som billedkunstner og keramiker. Odd er medlem av Tegnerforbundet og Norske Kunsthåndverkere. Han veksler mellom å jobbe med kulltegninger med ulike motiver, keramiske figurer av trollmenn og byråkrater og maleri. Har undervist i mange år ved Sørumsand videregående skole, Høgskolen i Oslo og Akershus og ved den gang Statens lærerhøgskole i forming på Blaker.
Ulrike jobber i hovedsak med tre, Street Art og ready mades. I tre jobber hun innenfor relieff- og skulpturelle uttrykk. Ulrike er fascinert av organiske former og naturens egen vri på form og farge. Hun går i dialog med nytt materiale for å kile frem noe og skape det som materialet tillater. Der det lar seg gjøre ønsker hun å la betrakteren bli til aktiv deltaker. Ulrike trives også godt med kunst- og kulturformidling. Utdannet ved Høgskolen i Telemark, master i design, kunst og håndverk.
Line Prip er utdannet ved Kunsthøgskolen i Oslo, med mastergrad i Medium- og materialbasert kunst fra 2020. Verkene hennes tar form av romlige installasjoner man kan bevege seg inn i og være til stede i. Å involvere betrakteren fysisk i møtet med arbeidene sine er en viktig del av undersøkelsene hun gjør. I hennes arbeid tar hun utgangspunkt i kroppens sentrale rolle i møtet med verden, og som bærer og formidler av identitet. Vår relasjon til verden omkring oss og til andre mennesker ligger til grunn for hennes arbeider. Kroppen er vår primære kontaktflate og det ligger mange interessante mekanismer i det sosiale og kulturelle rommet kroppen utgjør.
Jeg arbeider med tredimensjonal form i relativt myke, fleksible materialer. På forskjellige måter handler det om bevegelse. Arbeidene vises helst som installasjoner, gjerne laget til et spesielt rom, et sted eller tema. Jeg kan ta utgangspunkt i stedets natur, arkitektur, historie o.l. og la arbeidene bli del av en sammenheng, som uttrykk for noe levende.
Eva er utdannet ved KHiO (SHKS) og studerte videre i Japan med et japansk statsstipend, et opphold som varte i 8 år frem til 1995. Fra 90-tallet har hun vært gjestelærer ved KHiO. Arbeidene hennes har vært vist i store deler av Norge og i flere utland, og er innkjøpt av statlige museer. I 2003 mottok hun The Nordic Award in Textiles og i 2006 statens garantiinntekt for kunstnere. Hun er medlem av NBK/Norsk Billedhuggerforening.
Glasskunstner Lene C. Tangen etablerte seg på Blaker Skanse i 2014, hvor hun i dag leier to atelierer, et til Studio-sliperi og et arbeidsrom/showroom i SMIA. Hun er spesialisert i støpt skulpturelt glass og arbeider med en teknikk som har tilsvarende likheter med bronse støperens cire perdue. Glasset avspennes, sages, slipes og poleres. Tangen utforsker det skjøre ved materialet glass, eksperimenter og presser det til sine ytterste grenser.
Ingjerd er billedkunstner med en Bachelor of Art fra Savannah College of Art og en Master of Visual Arts fra Baptist University Hong Kong. Hun har også deltatt i TransculturalCollaboration ved ZHdk (Zurich University of Arts).
Samspill og motsetninger mellom individ og samfunn er temaer som opptar Ingjerd Ytterdal, der asiatisk filosofi og materialutforskning er utgangspunkter for hennes kunstnerisk produksjon.
Toril Gjermundsdatter Wik er utdannet ved Statens Kunstakademi.
Arbeider innen maleri og tegning, alltid med tegning i bunnen og som eget uttrykk.
Hun er innkjøpt av Nasjonalmuseet og har jobbet med kunstformidling og gallerivirksomhet. Medlem av NBK, BOA, LNM og Tegnerforbundet.